Matredderne Frida og Karen

Vi har tatt oss en prat med matredderne Frida og Karen, bak instagramkontoen @viblirveggis. De er vegetarianere på studentbudsjett og tester hvordan det er å spise kjøttfritt på et lavt budsjett. Som de sier: “Bra for oss, lommaboka, planeten og dyrene”, og det er vi helt enige i!

Hvorfor er dere opptatt av matsvinn?

Vi er opptatt av matsvinn av flere årsaker, men blant annet vil det å redusere matsvinnet være en effektiv måte å kutte ned på matposten i budsjettet. Ved å lære seg å se, lukte og smake – samt anvende maten på nye områder, vil man kunne redde en god del mat man ellers hadde kastes pga. dato.

Hva er deres beste matreddertips?

Vårt beste matreddertips er å først tenke hva vi har lyst på, og deretter gå bort til datodisken og se hvordan vi kan bruke én eller flere varer derfra til å lage det du har lyst på.

 

datovarer i disk
Å kjøpe nedsatte matvarer er godt for både lommeboka og miljøet!

 

Hvorfor bruker dere Throw No More-appen?

Vi bruker appen for å få oversikt over hvilke butikker i nærheten som har nedsatte varer som vi kan bruke til et måltid. Som student har man ikke alltid bil tilgjengelig, så det er supert å få et innblikk i hva man kan finne i butikkene – da slipper man å løpe rundt fra butikk til butikk!

Hva har dere kjøpt mest av i appen?

Salat og grønnsaker!

 

Last ned app for iOS her 

Last ned app for Android her

 

Se hvordan appen virker her

Er du student? Få tips til hvordan du kan spare penger på mat her!

Are you someone who wants to save time, money and help reduce food waste? 

Are you a retailer looking to improve your environmental footprint by reducing food waste?